Pittoreska restauranger runt Siljan

I Sverige är det knappast någon brist på vacker natur och häpnadsväckande vyer för den som vill ge sig ut på äventyr och uppleva nya platser. Ett riktigt bra tips är att ta sig till Dalarna och besöka en av alla vackra platser kring och längs med Siljan. Siljan är namnet på sjön som ligger i landskapet och detta område har blivit en naturlig plats för såväl internationella turister som inhemska campare när det kommer till att ta en paus och njuta av stunden. Det finns gott om restauranger, campingplatser och värdshus i närheten. Här tänkte vi ta en titt på några favoriter.

Siljan bjuder på många vackra utsikter

Siljan har något för alla smaker

Om man vill se till att ha det riktigt bra och bekvämt när man stannar till vid Siljan är Best Western Hotell i Lerdalshöjden ett bra val. Detta berömda hotell har en fantastisk utsikt rakt över sjön och hotellets bar och restaurang är en stor anledning till att människor återkommer till detta ställe år efter år. Husmanskost är specialiteten och mat serveras tre gånger om dagen. Om man istället vill ha grillat är Big Street restaurang värt ett besök, de har ett stort utbud av grillat kött och över 100 sorters öl.

Det är inte alla som bara besöker denna plats för camping eller för att passera igenom. Området kring Siljan är även ett hett resmål när det kommer till att ordna event, konferenser och bröllop. Många anser att kombinationen mellan natur och högklassiga val av mat och boende gör resmålet till det optimala när det kommer till dessa typer av evenemang. De bokningar som går åt snabbast är de som erbjuds på platsens olika värdshus och hotell, där menyerna varierar brett mellan husman, kött och internationella kök.

I naturen under alla årstider

Oavsett om det är strålande sol och varma sommarveckor eller isande vinter har restaurangerna kring Siljan något för alla. Framför allt finns möjligheten att kombinera vacker natur med högtider, som att till exempel fira midsommar tio meter från vattnet eller tillbringa julafton med utsikt över hela sjön. För att komma så nära naturen som möjligt rekommenderas Vildmarksrestaurangen som har à la carte, husmanskost, julbord, midsommarspecial, påskbord – ja, något för alla högtider. Se bara till att vara ute i god tid.

Reser du med en begränsad budget? I så fall är Siljan även här ett riktigt bra val om du kanske inte kan ta in på de finaste hotellen eller besöka de mest exklusiva restaurangerna. För campare, studenter och andra resenärer som har en strikt budget finns många alternativ som får er att känna att ni ändå lyxar till det. Besök till exempel Steiners Camping med billigt boende och en berömd restaurang med utsikt över sjön. Här finns uteservering för de varmare kvällarna.

Njut av Dalarna och Siljan

Det finns kort sagt något för alla när det handlar om att upptäcka Siljan och områdena runt sjön. Precis i anknytning till vattnet brukar man säga att det finns över 50 riktigt bra matställen, där många av dem även erbjuder logi eller någon typ av möjlighet till övernattning. Det är även bra att veta att du inte behöver spendera hela semesterns budget då det finns många alternativ sett till boende, restauranger och krogar. Välkommen till en pärla mitt i Dalarna!